Energielabel

Energielabel

Beschikt u al over geldige energielabels voor uw vastgoed? De overheid gaat hier intensiever op controleren. Ook worden de eisen rond het energielabel in de komende jaren strenger. Vanaf 2023 is voor de meeste kantoorpanden vanaf 100m2 energielabel C of hoger verplicht. Er zijn concrete plannen om dit in 2030 op te schroeven naar een verplicht energielabel A.

 

Controle op energielabel

Als vastgoedeigenaar bent u wettelijk verplicht om een geldig energielabel te overleggen bij oplevering en verkoop van uw vastgoed, en bij huurverlenging en verhuur aan een nieuwe partij.

U kunt bij elke transactie controle verwachten op de aanwezigheid van een geldig energielabel.

 

Hoe energiezuinig is uw vastgoed?

Met het juiste energielabel voorkomt u boetes maar laat u ook kopers en huurders – en financierders – zien wat de energieprestatie van uw vastgoed is. Hiermee geeft u inzicht in de hoogte van de energierekening, het comfort en de CO2 – uitstoot.

 

Energielabels voor bedrijfspanden

Bezit of gebruikt u vastgoed van van 50 m2 of meer? Dan heeft u in veel gevallen een geldig energielabel nodig. In tegenstelling tot woningbouw moet u hiervoor zelf een deskundige voor inschakelen. Op basis van de huidige wet- en regelgeving is het EPA-U energielabel verplicht.

 

Wat kan Vastgoedinspecties voor uw energielabel doen?

Heeft u nog geen geldig energielabel voor uw vastgoed? Wij gaan graag voor u aan de slag met de volgende vragen:

1. Wat is de huidige energieprestatie van uw pand?

Onze EPA-U gecertificeerde adviseurs brengen bij u op locatie in kaart wat de huidige energieprestatie van uw vastgoed is. Hierbij kijken ze naar bouwkundige en installatietechnische eigenschappen. Denk aan zaken als isolatie, verwarming, ventilatie en verlichting. Onze bevindingen tijdens de inspectie leggen we vast in een uitgebreid rapport.

2. Wat heeft u nodig voor het gewenste energielabel?

Zijn er energiebesparende maatregelen mogelijk of zijn deze noodzakelijk om het gewenste label te verkrijgen? Ook dit zetten we voor u op een rijtje. U krijgt van ons advies op maat en ook het uitvoeren van verbeteringen kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Natuurlijk laten wij uw label registreren bij het RVO. Bij het afgeven van een energielabel krijgt u van ons ook een compleet verzorgd rapport met al onze bevindingen omtrent uw vastgoed. Een energielabel is na afgifte maximaal 10 jaar geldig.

 

Meer weten?

Wilt u ook aan de slag met energielabels? Heeft u voorkeur voor een partner met jarenlange bouwkundige en installatietechnische kennis en ervaring? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Of laat ons u bellen op een moment dat het u uitkomt.