Energie-analyse

Energie-analyse

Welke mogelijkheden heeft u om het energieverbruik van uw vastgoed te verlagen?

 

Met deze vraag gaan we aan de slag wanneer u door ons een energie-analyse laat uitvoeren. Dit doen we onder meer in het kader van wettelijk verplichte energiebesparingsonderzoeken.

 

Bij een energie-analyse bekijken we een aantal zaken:

 

1. Wat is het werkelijke energieverbruik?

Allereerst berekenen we het werkelijke energieverbruik van uw vastgoed in relatie tot uw energierekening van het voorgaande jaar

 

2. Waar gaat energie verloren?

Op basis van de huidige eigenschappen van uw vastgoed bekijken we wat de ideale verbruikswaarden zouden zijn. Die zetten we af tegen het daadwerkelijke verbruik. Zo ontdekt u waar energie verloren gaat.

 

3. Hoe kunt u slim en eenvoudig besparen?

U denkt misschien dat u eerst moet investeren voordat u energie kunt besparen. Dit is zeker niet altijd waar. Met kleine aanpassingen kunt u vaak al een groot verschil maken. Bij het bespreken van de bespaaropties krijgt u altijd duidelijke uitleg over complexiteit, CO2-uitstoot, investeringen, onderhoudskosten en natuurlijk het energieverbruik.

 

Objectieve energieberekeningen

Hoe is de energiehuishouding van uw vastgoed opgebouwd? Met behulp van ons eigen Bouw Energie Model (BEM) maken we dit inzichtelijk. Hierbij nemen we ook het verbruik mee van gebouwgebonden installaties en gebruikersinstallaties.

 

Meer weten?

Wilt u weten hoe u kunt besparen op het energieverbruik van uw vastgoed? Zoekt u hiervoor een onafhankelijke partij die dit op vakkundige wijze voor u uitzoekt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Of laat ons u bellen op een moment dat het u uitkomt.