Conditiemeting

Conditiemeting conform NEN 2767

Bent u verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van vastgoed?

 

Om uw vastgoed in de gewenste bouwkundige- en installatietechnische staat te brengen of te houden kunt u niet zonder betrouwbare informatie over de huidige conditie van uw vastgoed.

Met een conditiemeting op basis van NEN 2767 brengen we op objectieve en uniforme wijze in kaart wat de fysieke kwaliteit is van bouwkundige en installatietechnische elementen van uw vastgoed. Hiermee krijgt u inzicht in de benodigde investeringen en de risico’s die u loopt door eventuele gebreken.

De uitkomst van een conditiemeting is een goede basis voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

 

Hoe goed scoort uw vastgoed?

Bij een conditiemeting conform NEN 2767 geven wij elk element dat wij voor u inspecteren een score van 1 – 6 waarbij 1 staat voor ‘uitstekende staat’ (nieuwstaat) en 6 voor ‘zeer slechte staat’ (rijp voor sloop).

Criteria voor elke score zijn:

  • Belang – invloed van een gebrek op het functioneren van het element
  • Omvang – oppervlak van het gebrek ten opzichte van totaaloppervlak van het element
  • Intensiteit – fase waarin een gebrek zich bevindt

Bij het bepalen van de scores kijken we niet naar de invloed van de conditie op bedrijfsvoering of wooncomfort. We focussen ons uitsluitend op de technische staat van de bouw- en installatiedelen van uw vastgoed.

Mogen wij voor u een conditiemeting uitvoeren? Dan ontvangt u van ons een uitvoerig rapport met al onze bevindingen en ondersteunend beeldmateriaal per element.

 

Meer weten?   

Zoekt u een betrouwbare partner om de conditie van uw vastgoed in kaart te brengen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Of laat ons u bellen op een moment van uw keuze.