Slim werken aan het juiste Energielabel

Slim werken aan het juiste Energielabel

Weet u het energielabel van uw pand?

Het energielabel is een document dat aangeeft hoe energiezuinig het gebouw is. Een energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur van vastgoed. Ook gebouwen met een publieke functie (groter dan 150 m2) moeten een energielabel hebben.
Vanaf 2023 moet ieder kantoorgebouw (met uitzondering van monumenten) het Energielabel C hebben. En er wordt al over gesproken om per 2030 energielabel A te verplichten.

Energielabel vastgoed aanvragenHet energielabel laat kopers en huurders in één oogopslag zien of vastgoed energie-zuinig of energie-onzuinig is. Dit geeft vooraf inzicht over de hoogte van de energierekening, het comfort en de CO² uitstoot.

Weet u het energielabel van uw pand?
Het Energielabel is een van de Bouwstenen van Vastgoedinspecties.com. Wij brengen niet alleen in kaart wat de huidige energieprestatie van het vastgoed is, maar ook hoe u die kunt verbeteren. Zodat u kosten bespaart, minder CO2 uitstoot heeft en op tijd voldoet aan het juiste Energielabel.

De opname van de huidige energieprestatie en de verbeterpunten gebeurt in één dag. Na opname kan het energielabel doorgaans binnen twee werkweken worden opgeleverd. Vastgoedinspecties.com verzorgt ook de afmelding bij de RVO.

U heeft nog 5 jaar om u voor te bereiden op Energielabel C. Dat lijkt lang, maar dat is het niet. Als u op tijd begint heeft u de gelegenheid om geld te reserveren in het MJOP. U heeft dan ook voldoende tijd om de werkzaamheden gunstig in te plannen qua seizoen en qua kosten door handige combinaties te maken met andere werkzaamheden. Bovendien kunt u dan op tijd de beschikbaarheid van de benodigde partijen reserveren.

Meer weten? Lees de informatie bij Bouwsteen Energielabel of neem meteen contact op met VastgoedInspecties.com.

No Comments

Post A Comment